3 aandachtspunten bij het kopen van een verlovingsring

De verlovingsring is de ring die u aan uw partner geeft als u deze ten huwelijk vraagt. De verlovingsringen worden dan door jullie beide gedragen tot het moment van de bruiloft. Vaak weet uw partner niet van de verloving af en is het dus aan u om de juiste ringen te kopen die bij u en uw partner passen. Het is echter niet zo makkelijk als gewoon een juwelier binnenlopen en even wat ringen uitkiezen. Maar waar moet u wel op letten?

 

Ringmaat

Een van de belangrijkste aspecten van een diamanten verlovingsring is natuurlijk dat deze past om de vinger van uw partner. Een te grote ring valt af en een te kleine ring krijgt u niet eens om. Uw eigen ringmaat weet u vast wel, maar als u die van uw partner niet weet is het wat lastiger. Als uw partner al ringen heeft kunt u er natuurlijk eentje meenemen naar de juwelier. Vraag anders aan familie of vrienden van uw partner of die een ring van uw partner “kunnen lenen”, zodat u vervolgens de maat eraan kan afleiden.

 

Soort ring

U moet natuurlijk wel ongeveer weten welke stijl uw partner mooi vindt. Er zijn veel verschillende soorten ringen te vinden, de een uitbundiger dan de ander. Het meest populair is de solitaire ring, dit is een ring met een steen in het midden erop bevestigd, meestal is dit een diamant. Als u naar een juwelier of andere ringexpert gaat zult u daar het actuele aanbod aan ringen vinden.

 

Erkende verkoper

Als u voor een gouden ring gaat met bijvoorbeeld diamant erin verwerkt, is het wel belangrijk dat u een echt exemplaar koopt. Ga op zoek naar erkende juweliers of ringexperts die goede recensies hebben en waarbij u een certificaat van echtheid meekrijgt als u verlovingsringen koopt met bijvoorbeeld diamanten erin.