Serveisturistics
Image default
Business / Marketing and Advertising

4 redenen om voor houten vloeren in huis te kiezen

Mooie houten vloeren in uw huis brengen direct warmte en gezelligheid en ze verhogen de waarde van elk woning. Misschien heeft u (nog) geen idee waarom dat zo is? Hout is een duurzaam natuurproduct en zorgt ook nog eens voor een goed binnenklimaat. Bovendien hebben houten vloeren een warmte-isolerend effect en een uitstekende ecologische balans. Comfort in huis begint dus bij de juiste vloer en dat betekent het kiezen van het juiste materiaal. De professionals van Bax Houthandel kunnen u uiteraard helpen met een uitstekend advies dankzij hun uitgebreide kennis en ervaring.

1. Houten vloeren zijn goed voor het binnenklimaat

Houten vloeren absorberen vocht uit de omgeving en kunnen dit ook weer afgeven indien nodig. Of we ons comfortabel voelen in een ruimte hangt dus niet alleen af van de hoeveelheid frisse lucht in een woning of een aangename temperatuur en de juiste verlichting voor elke activiteit in huis, maar ook van de luchtvochtigheid. Dit laatste kan dus goed geregeld worden met hout.

2. Houten vloeren zijn goed voor uw portemonnee

Met goede zorg kan een nieuwe houten vloer een huisvriend voor het leven worden. Als de vloer door jarenlang (intensief gebruik) versleten is, wordt deze weer zo goed als nieuw door schuren en een nieuwe coating.

3. Houten vloeren zijn goed voor het milieu

Het kiezen van een houten vloer is goed voor het milieu wanneer deze worden gemaakt van echt hout uit duurzame bosbouw. Enerzijds is er aanzienlijk minder energie nodig dan bij andere bouwmaterialen, zoals laminaat. Aan de andere kant wordt ervoor gezorgd dat er niet meer hout wordt geoogst dan er weer terug groeit. Op deze manier blijft het bos van vitaal belang. De milieuvriendelijkheid van parket spreekt ook voor zijn lange levensduur en de mogelijkheid van herhaalde renovatie.

4. Houten vloeren zijn hygiënisch

Er valt veel te zeggen voor een leven zonder plastic: Terwijl micro-organismen op synthetische vezels lang kunnen leven en zich voortplanten, sterven ze snel op hout. Dit is vooral gunstig voor mensen die allergisch zijn voor huisstof.

Neemt u bij vragen gerust contact op met de professionals van Bax Houthandel. Zij zijn al meer dan 30 jaar een begrip in Nederland voor de productie in eigen beheer.