Serveisturistics
Image default
Business / Marketing and Advertising

Beter dan de concurrent!

Bedrijven krijgen altijd te maken met concurrenten. Sommige bedrijven hebben met meer concurrenten te maken dan andere bedrijven. Wat voor elk bedrijf geld is dat het belangrijk is om rekening met de concurrenten te houden en hun acties. Dit is belangrijk om de acties van jou bedrijf daarop af te stemmen om je zo als bedrijf te kunnen onderscheiden van je concurrenten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen.

Dit kan je ten eerste doen door een goed en kloppend product aan te bieden. Dit houdt in dat je de functies van het product zelf goed in elkaar moeten zitten en moeten doen wat er verwacht word. Ook moet er gekeken worden naar de kwaliteit die verwacht word. Producten die in grote aantallen worden gekocht hoeven vaak van mindere kwaliteit te zijn, dan producten die eenmalig worden aangeschaft. Een product wat je maar eenmalig aanschaft moet vaak voor een langere tijd meegaan waardoor de kwaliteit dus beter moet zijn. Niet alleen het product zelf maar ook de verpakking en de functies hiervan. De folie die om het product zit moet bijvoorbeeld beschermend zijn en goed ogen. Dit kan alleen worden gerealiseerd door een goede folie printer. Dit geld ook voor functies van de verpakking zoals de barcode. de barcode moet scherp zijn en goed te scannen zijn. Een goede barcode printer is niet overbodig als je dit goed wild doen als bedrijf.

Naast het product is het belangrijk om de klanten goed te helpen. Dit houdt in dat de klanten tijdens een bezoek aan jou winkel een goed advies krijgen als ze een opzoek zijn naar een product. Hier stopt het natuurlijk niet, na de koop van het product is het ook een aanrader om de klantrelatie tot stand te houden om zo te zorgen dat ze in de toekomst weer naar jou bedrijf komen.

http://www.kba-metronic.com/nl/