Serveisturistics
Image default
Business / Marketing and Advertising

Dakbedekking per situatie

U wilt uw dak laten bedekken in Hoorn. De beste manier om hier een weloverwogen keuze in te maken is door in eerste instantie in beeld te hebben voor welke vorm dak u een oplossing zoekt. Daarna heeft u de keuze uit de verschillende soorten dakbedekking die voor elke situatie beschikbaar zijn. Op basis daarvan kunt u concluderen wat voor u de mogelijkheden zijn. Wilt u direct advies krijgen en de mogelijkheden voor uw pand in Hoorn bekijken? Ga direct naar Dakster!

 

Vorm dak in Hoorn

Er is een onderscheid te maken waarvoor dakbedekking beschikbaar is. Om voor uw pand in Hoorn de juiste dakbedekking te kiezen, moet u aangeven of het gaat om een plat dak, dan wel een schuin dak. Dit is van groot belang, omdat het materiaal dat gebruikt wordt bij de bedekking van elke vorm dak verschillend is.

 

Soorten dakbedekking per dakvorm

Wanneer uw woning in Hoorn een schuin dak heeft, dan is het mogelijk te kiezen tussen de materialen; dakpannen, shingles en leien dakbedekking. Hierbij zijn er natuurlijk nog meer onderscheiden te maken. Dakbedekking door dakpannen van beton gaan bijvoorbeeld 30 jaar mee, waar kleidakpannen wel 50 jaar meegaan. De shingles bedekking is het goedkoopste, maar gaat ook maar zo’n 25 jaar mee. Daarnaast is leien een optie. Dit materiaal is wat hoogwaardiger en gaat langer mee, maar is daarom tevens duurder. Ook binnen deze laatste twee genoemden zijn er meerdere opties mogelijk wat betreft gebruiksduur, prijs, structuur en kleurgebruik voor op uw pand in Hoorn.

Voor plattere daken zijn PVC materiaal, EPDM en Bitumen geschikt. Dakbedekking van PVC heeft als voordeel dat het heel betaalbaar is én isolerend werkt. Daarnaast is het gemakkelijk te installeren. De EPDM dakbedekking gaat echter veel langer mee én is goedkoper. De aanleg van EPDM is echter lastiger en kost meer. Bitumen is de laatste en goedkoopste variant van platte dakbedekking. Dit gaat echter niet erg lang én het is zeer brandbaar materiaal. Wilt u persoonlijk advies over de dakbedekking die het beste zou zijn voor uw pand in Hoorn? Laat u dan direct adviseren door de beste aanbieder van dakbedekkingen in Hoorn en omstreken; Dakster.

 

http://dakster.nl/