Serveisturistics
Image default
Business / Marketing and Advertising

De leukste stad van Nederland: Nijmegen

 

Langs de Waal, tussen de heuvels en bossen in bevindt zich de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Mocht je een dagje of een weekendje Nijmegen bezoeken, dan zal je je vast niet vervelen. In Nijmegen heb je tal van bezienswaardigheden die voor jong en oud aantrekkelijk zijn. Er zijn volop activiteiten Nijmegen, zowel actief als passief. 

Bezienswaardigheden

Wanneer je vanaf de Waalbrug Nijmegen binnenkomt, zie je de Sint Stevenstoren al in de verte prijken. Naast deze kerk heb je nog tal van monumenten in de historische stad. Bijvoorbeeld de Mariënburgkapel en het Besiendershuis om maar even wat te noemen.

Naast deze bezienswaardigheden bezit Nijmegen ook tal van musea die je kan bezoeken. In het stadscentrum bevindt zich o.a. het Valkhof museum, het natuurmuseum, het fietsmuseum en nog veel meer. Ook heb je het ervaringsmuseum muZIEum. Hier ervaar je hoe het leven van een blinde is. Je ruikt, proeft, voelt en beluistert het dagelijks leven. 

Winkelen & Restaurants

Houd je niet zo van kerken en kapellen, maar wil je liever winkelen? Dat is ook geen probleem. Nijmegen is een mooie winkelstad met heel veel leuke winkels. Naast de winkels in het centrum heb je in de zijstraatjes veel kleine boetiekjes met leuke dingen. Voor iedereen is er dus wel iets te vinden wat die leuk vindt.

Ben je moe geworden van het winkelen en wil je ergens een hapje eten, dan is er in Nijmegen voldoende keuze. Nijmegen heeft veel leuke eettentjes in de stad en ook aan de Waalkade bevinden er leuke restaurantjes. Bij mooi weer is het daar lekker vertoeven.

Activteiten in Nijmegen

Heb je tussen al het winkelen en sightseeing door nog een gaatje vrij? In Nijmegen zijn tal van andere activiteiten waar je aan deel kan nemen. Denk aan een uurtje bowlen, even naar de bioscoop gaan of wat tegenwoordig heel erg populair is: je laten opsluiten in een escape room.

Escape rooms zijn op dit moment de meest gewilde activiteit die je in elke stad wel kan vinden. Zo heb je ook een paar hele leuke escape room Nijmegen waar je met je gezelschap kan laten opsluiten. Even je hersens laten kraken als een goede afwisseling tussen het winkelen door.

Breng een bezoekje aan Nijmegen

Zo zie je dat Nijmegen vol zit met leuke bezigheden die jij als toerist in eigen land kan bezoeken en ondernemen. Waar wacht je nog op?  Plan snel een leuk dagje Nijmegen, de oudste stad van Nederland.