Douglas balken, duurzaam materiaal voor uw schutting

Wie wil nu niet dat zijn nieuwe douglas carport of schutting gemaakt van douglas balken van duurzame aard is. Met de douglas balken van Tuinhout Compleet bent u hiervan verzekerd. Niet alleen duurzaam in de vorm van een lange levensverwachting, maar ook op ecologisch vlak zijn deze balken van een duurzame kwaliteit. Dit kunt u terug zien door het PEFC-keurmerk wat deze houtsoort met zich meedraagt. De volledige naam van PEFC staat voor Programme for the Endorsement, dit is een internationale instantie die onafhankelijk is en duurzaam bosbeheer bevordert. Ook Zweeds rabat douglas hout draagt dit specifieke keurmerk met zich mee. Dus wilt u bijvoorbeeld duurzaam douglas hout gebruiken voor uw carport? Dan kunt u kiezen voor douglas balken. Dan weet u dat u milieuvriendelijk bezig bent!

Het maken van een carport met douglas balken

U ziet het steeds vaker, een carport of schutting gemaakt van douglas balken. Deze houtsoort is dan ook echt in opkomst binnen de Nederlandse markt. Dit komt mede door het duurzame en rustieke karakter dat douglas balken geven aan uw woning, vooral ten opzichte van stenen materialen. Maar wat is nu precies de reden dat deze houtsoort meer in opkomst is binnen de Nederlandse markt? Nou dat is eigen heel simpel, douglas balken zijn stevig, sterk en stabiel. Zo kan deze houtsoort kan ideaal gebruikt worden voor bijvoorbeeld het gebruik van schuttingdelen. Naast de stevigheid is het karakter dat deze houtsoort met zich meebrengt van grote toegevoegde waarde voor de Nederlandse consument. Dit geldt ook voor Zweeds rabat douglas hout.

Haal uw douglas balken bij de specialist binnen ditvakgebied

Als u gaat verbouwen, dan moet u het natuurlijk wel meteen goed doen. Om op de juiste manier te beginnen, is het verstandig om de douglas balken die u voor uw verbouwing nodig heeft aan te schaffen bij de professional. Hierdoor bent u er namelijk van verzekerd dat deze van hoge kwaliteit zijn. Maar tevens weet u zeker dat u een bepaald hout aanschaft dat door de hoge sterkte en stabiliteit ideaal toepasbaar is voor bijvoorbeeld uw douglas carport. Met een stevig en solide frame bent u al op de helft betreft het maken van uw constructie aan uw woning. Daarnaast kunnen de producten ook gebruikt worden als schuttingdelen, dit natuurlijk door de sterkte en de weerstand die het Douglas hout biedt tegen slechte weersomstandigheden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor Zweeds rabat douglas, dit hout staat bekend deze duurzame houtsoort is tevens watervast en heeft rustieke kenmerken.