Serveisturistics
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een 2D animatie laten maken, hoe werkt dat?

Een 2D animatie laten maken, hoe werkt dat?

Je wilt een 2D animatie laten maken. En niet zomaar één! Nee, jouw animatie moet maatwerk zijn, het resultaat van een persoonlijke aanpak. Bij Donker Media ben je dan aan het goede adres. In dit artikel zetten we de stappen op een rijtje.

Inventarisatie wensen 2D animatie video

Als eerste zetten we op een rijtje wat je wilt bereiken met je video, wie je doelgroep is en wat jouw bedrijf zo uniek maakt. Dit leidt tot een briefing, die in de hele productie van jouw animatie leidend is.

Script

Op basis van de briefing schrijven we een script. Dit is een tekst waarin je animatie wordt omschreven. Dit script overleggen we met je. We passen het net zo lang als nodig is.

Storyboard

Op basis van het goedgekeurde script maken we een storyboard. Dit is een sterk vereenvoudigde visuele weergave van jouw video in de vorm van een soort stripverhaal. Ook het storyboard presenteren we aan je, waarna we eventuele aanpassingen verwerken.

2D Animatie

Het storyboard is nog heel basaal. Nu gaan we keuzes maken: de personages worden uitgewerkt, geluidseffecten geselecteerd. We werken de afbeeldingen nu gedetailleerd uit.

Voice over

Last, but not least: de voice over. Deze voegen we als laatste toe. Je kunt gebruik maken van een groot aantal stemacteurs.

Nu is je 2D animatie klaar en wordt het eindproduct geleverd, zodat je het op diverse plaatsen kunt inzetten.

Zoals je ziet streeft Donker Media naar een hechte samenwerking met de opdrachtgever. Zie jij deze aanpak wel zitten? Mail ons dan, of bel 040-744 02 52 voor een kennismakingsgesprek.

https://donkermedia.nl/2d-animatie/

Related Posts

Geen website zonder internet marketing

Een ooglidcorrectie is de oplossing voor veel mensen

Met deze dozen op maat bespaar ik geld met mijn business!