Serveisturistics
Image default
Business / Marketing and Advertising

Geen website zonder internet marketing

Eigenlijk heel logisch, maar er wordt niet altijd bij stilgestaan, zonder internet marketing waren er geen websites. Eenvoudig gezegd kan men stellen dat iedere website een stukje, of een soort, marketing is. Een website heeft als doel iets te promoten of informatie te voorzien. Internet marketing is noodzakelijk, zeker voor informatieve en commerciële websites. Verkopen zonder marketing werkt niet in het niet internet leven, dus geld verdienen over het internet kan alleen functioneren met behulp van internet marketing. Het verschil tussen niet internet marketing (“traditionele” marketing) en internet marketing is de zichtbaarheid. Niet internet gebonden handel wordt zichtbaar (krant, tv, radio, bushokje, in de winkel, enz.) gepromoot, internet gebonden handel is altijd in de aanvang “onzichtbaar”. Niet voor niets dat diensten en producten die slechts via het internet aangeboden worden, zeker wanneer ze nog geheel nieuw en onbekend zijn, via “traditionele” marketing worden gepromoot (al is het maar om bekendheid te verkrijgen).

Wat is, doet, internet marketing?

Internet marketing is een verzameling van verschillende marketing technieken binnen het internet die gebruikt worden om uw producten of diensten met behulp van het internet te promoten. Een andere naam voor internet marketing is ook wel online marketing. Internet marketing komt voort uit online marketing, maar op enkele zeer kleien nuances kunnen de begrippen door elkaar gebruikt worden. Er zijn mensen die over digitale marketing praten wanneer ze internet marketing bedoelen, dit es absoluut niet correct. Digitale marketing kan geheel losgekoppeld van het internet functioneren (een voorbeeld zijn de steeds veranderende reclames in voetbal stadions). Digitale marketing staat voor het promoten van producten of diensten met behulp van digitale technieken (displays, audio, enz.), dit kan via het internet (online) gebeuren, maar ook standalone (offline). De meest gebruikte internet marketing technieken zijn: content marketing, artikel marketing, digital marketing (online!), viral marketing en augmented marketing. Internet marketing zonder content marketing (marketing zonder inhoud komt niet aan) is onmogelijk, de andere technieken zijn niet noodzakelijk. Social media wordt steeds meer gebruikt binnen internet marketing, het doel is meestal viral marketing.

Internet marketing zaken

Enkele zaken die bij internet marketing van belang zijn of uitgevoerd zijn, is altijd in 1ste instantie vastleggen wat de doelstelling van de website is en het profiel maken van de doelgroep. Op basis daarvan kan de strategie worden opgesteld en begonnen worden met de definities voor content marketing (wat moet het design worden, wordt augmented marketing ingezet, hoe moet de inhoud er uit zien, enz.). Nadat dit gereed is kan er worden begonnen met het bouwen en inrichten van de website. Elementair is dat de juiste keywords worden gebruikt en dat men zich volledig aan on-page SEO regels en richtlijnen houdt. Hier wordt overigens al duidelijk dat internet marketing verschillende compleet andere disciplines nodig heeft. Nadat de website geheel voldoet aan voorgaande, dan wordt hij online gezet en kan aangevangen worden met off-page SEO om de website naar boven te krijgen in de zoek machines. Artikel marketing is hier een goede ondersteuning bij.