Serveisturistics
Image default
Business / Marketing and Advertising

HSV Technical Moulded Parts: Uw spuitgietbedrijf

Een spuitgietbedrijf inhuren? Zoek niet langer! HSV technical moulded parts is gespecialiseerd in spuitgieten en kunststof onderdelen. HSV ontwikkelt innovatieve behuizingen en produceren onder andere onderdelen en vormdelen voor verschillende opdrachtgevers in diverse branches. HSV startte als bedrijf in 1985 maar heeft nog een diepere geschiedenis die al begon in 1968. In 1968 startte het zusterbedrijf in Ede. Dit zusterbedrijf was gefocust op het produceren van EPS verpakkingen. Momenteel is HSV één van de grootste organisaties in kunststof onderdelen en spuitgieten. Dit is waarschijnlijk vanwege hun vier kernwaarden die duidelijk terug te vinden zijn in de werkwijze. HSV heeft niet alleen een groot passie voor kunststof, ook vinden zij het belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Daarnaast staan zij bekend om hun flexibele werkhouding en hun innovatieve en dynamische mindset. Het gebruik maken van de nieuwste technologieën is hier dan ook een belangrijk onderdeel geworden binnen het bedrijf.

Hoe werkt spuitgieten bij een spuitgietbedrijf?

HSV is een spuitgietbedrijf die expert is in, jawel, spuitgieten. Toch vraagt u zich misschien af wat spuitgieten precies inhoudt en wanneer u kiest voor deze bepaalde techniek. Spuitgieten wordt toegepast bij diverse kunststoffen. Deze techniek draait erom dat de kunststof wordt geproduceerd in een nauwkeurige vorm. Spuitgieten biedt vele voordelen, bijvoorbeeld dat spuitgieten grote aantallen snel produceert en het geeft men veel vrijheid in het ontwerpen van de vorm van het product. Bovendien is spuitgieten relatief goedkoop en hebben producten geen nabewerking nodig. Een voordeel van kunststof is dat het gemakkelijk te kleuren is en eenvoudig schoon te houden of te maken.

Mogelijkheden spuitgieten

Spuitgieten heeft diverse mogelijkheden. Spuitgieten is bijvoorbeeld efficiënt bij ontwikkeling en productie. Een spuitgietmachine laat het proces nog soepeler en gunstiger verlopen omdat deze robot controleert op het maken van fouten, zo kunt u altijd hoogwaardige kwaliteit verwachten van het spuitgieten. HSV hecht ook veel waarde aan de kwaliteit van de levering en zijn daarom onderdeel van een kwaliteitsmanagementsysteem. Dit systeem geeft hen diverse certificaten. Er worden dan ook continu nieuwe systemen aan toegevoegd om binnen iedere branche up-to-date te blijven binnen de spuitgiet branche.