Marketing voor leadgeneratie Nederland

Ook leadgeneratie Nederland kan niet zonder marketing. Het zou mooi zijn maar ook een leadprovider als leadgeneratie Nederland moet gevonden worden, bekend worden en boeien. Alleen op deze manier kan een organisatie, dus ook leadgeneratie Nederland, overleven en groeien. De vraag is wat voor marketing past het best bij leadgeneratie Nederland? Er bestaan heel wat misverstanden over de ware betekenis van marketing ten behoeve van het werven van nieuwe klanten, ook wel leadgeneratie voor leads genoemd. Tegenwoordig spreekt men ook wel eens over ondersteuning bij leadgeneratie.
Sommigen denken dat marketing een soort veredelde verkoop is, of een ander woord voor reclame. Verkoop en reclame zijn inderdaad belangrijke marketing activiteiten, maar marketing omvat veel meer dan dat. Zeker in het huidige digitale tijdperk is marketing veel meer dan verkoop en reclame. Leadgeneratie voor leads via het internet kan (lees eigenlijk moet) ondersteund worden door een aantal marketing activiteiten, waarbij online marketing (ook wel internet marketing genoemd) het belangrijkste onderdeel is. De definitie van direct marketing is rechtstreekse communicatie met een doelgroep van individuele klanten die eventueel leads kopen zijn of op zoek zijn naar leads, dit proces is leadgeneratie. Bedrijven sturen brieven of flyers in dagbladen of e-mails (nieuwsbrieven) en hopen zo een publiek te bereiken. Bij direct marketing wordt vooral gedacht aan gepersonaliseerde brieven. Deze brieven worden met mail merge geproduceerd. Dit is het koppelen van een adressenbestand aan een standaardbrief.

Leadgeneratie Nederland met direct marketing

Het doel van de bedrijven die dit gebruiken is het opbouwen van een merk en imago. Tevens streven ze er naar om een onmiddellijke, directe, meetbare reactie van de klant te forceren. De eerste marketeers waren vooral de postorderbedrijven. De Wehkamp en Neckermann zijn de pioniers geweest op dit gebied. Helaas is de markt van deze bedrijven overspoeld door web shops en zijn ze te lang blijven hangen in hun traditionele aanpak. Internet en social media hebben gezorgd voor een spectaculaire verandering van direct marketing. Bedrijven en instellingen proberen zoveel mogelijk tussenschakels te elimineren. De meeste bedrijven gebruiken direct marketing steeds vaker als een aanvulling op de huidige marketingkanalen. Bedrijven als Samsung en BMW marketen hoofdzakelijk door massamedia en via dealernetwerken, maar ze vullen deze kanalen ook aan met direct marketing. Het voorbeeld van de geslaagde introductie van Mona-toetjes maakte dat al duidelijk. Dikwijls vormt marketing de basis van een succesvolle ondernemingsstrategie. Indien het internet in die tijd zo een onderdeel uit had gemaakt van de maatschappij, dan was online marketing (naast de traditionele marketing) zwaar ingezet. Sinds internet een integraal onderdeel van ons bestaan is geworden en dat geldt zeker ook voor het bedrijfsleven, is online marketing waar het om draait. Dit geldt ook voor leadgeneratie voor leads. Het is bewezen dat meer dan 80% van de bedrijfsbesluiten eerst getoetst worden op het internet. Wanneer daar goed op geanticipeerd wordt, met behulp van online marketing, kan men ook leads werven en leadgeneratie promoten. Zelfs met een goed product en veel reclame-ondersteuning is het maken van winst allerminst zeker. In de concurrentiestrijd is het uiteindelijk de consument die bepaalt welke onderneming wint of verliest. Toen bijvoorbeeld onlangs de consumentenvoorkeur op de toetjesmarkt verschoof van ‘veel’ (gezinsverpakkingen) naar ‘lekker’ (meer afwisseling), speelde Mona daar slagvaardig op in door het aantal kleine verpakkingen op te voeren tot 40 procent en het assortiment uit te breiden tot 70 verschillende producten. Productietechnisch zou het uiteraard eenvoudiger zijn een beperktere keuzemogelijkheid te bieden. ‘Maar marketing gaat vóór productie’‚ aldus Mona-directeur Hogenes, die nauwkeurig bepaalde markttrends volgt om alert op nieuwe ontwikkelingen te kunnen reageren. Ook hecht hij veel betekenis aan marktonderzoek: het zuivelbedrijf laat regelmatig — via bureaus als Nielsen en Attwood — gegevens verzamelen die het in staat stellen om bestaande producten aan de veranderende consumentensmaak aan te passen en van tijd tot tijd nieuwe artikelen te introduceren. We moeten hierbij wel oppassen dat marketingmensen zichzelf te serieus beginnen te nemen.

Webpagina´s en leadgeneratie Nederland

Veelal zijn het webpagina’s waarop klanten informatie kunnen krijgen over de producten, financiering en verkooppunten. Ook veel warenhuizen en in mindere mate banken (door sluiting van kantoren) verkopen het grootste deel van hun producten of diensten via fysieke vestigingen, maar ook direct via ‘gepersonaliseerde’ brieven. E-commerce of internetmarketing is het compleet nieuwe model van zaken doen. Daarnaast is leadgeneratie een andere mogelijkheid nieuwe klanten binnen te halen. Dit heeft tot gevolg dat bedrijven anders zijn gaan denken over de relatie die zij hebben met hun klanten. Consultancy bedrijven verdienen kapitalen voor het opzetten van nieuwe marketingstrategieën. Te lang blijven hangen in de oude manier van denken of marketen. Zij trachten altijd te weten waar de klant op zit te wachten. Er zijn zeer veel voorbeelden van producten en diensten die zijn geïntroduceerd en nog sneller zijn afgevoerd. Waarom? Omdat de consument er behoefte aan had of het product was te duur in verhouding tot wat de consument er uiteindelijk voor kreeg. Goede marketeers weten een behoefte van de klant te vertalen naar de producten- en diensten bedenkers in de eigen organisatie. Indien de (online) marketeers begrijpen naar wat voor leads de bedrijven opzoek zijn, werkt leadgeneratie voor leads perfect. Vandaar dat ook leadgeneratie Nederland de noodzaak van marketing voor zichzelf 100% onderschrijft.

Meer informatie: https://www.virgoleads.com