Outsourcing IT in de zorg; voor een gezonde digitale omgeving

De zorg is de afgelopen jaren geplaagd door constante bezuinigingen. Op sommige afdelingen is er dan ook nauwelijks meer vakspecifieke kennis aanwezig. Bijvoorbeeld op het gebied van IT. Daardoor ligt er veel druk op het personeel in de gezondheidssector. Om te kunnen blijven voldoen aan de hoge eisen van cliënten is het van belang om te moderniseren en digitaliseren. Om er zeker van te zijn dat dit op de juiste manier gebeurt, is het verstandig om een ervaren bedrijf in te schakelen voor de outsourcing van IT. Door het outsourcen over te laten aan een erkende specialist kunt u ervan op aan dat het digitaliseringsproces helemaal in orde komt.

Outsourcing van IT: profiteer van de vele voordelen

U wilt de ICT van uw zorginstelling verbeteren. Systemen lopen te vaak vast en de verwerkingstijd is veel te lang. Hoe lost u dit dan op, uw medewerkers hebben niet de kennis die ze nodig hebben om dit te veranderen. Het belangrijkste pluspunt van outsourcen is dat u zich niet meer hoeft bezig te houden met de ICT-infrastructuur van uw organisatie. Zodoende kunnen u en uw medewerkers zich volledig focussen op de core business van het bedrijf. Ruim 95% van de IT-problemen kan een specialist in outsourcing van een afstand oplossen. In no-time is uw IT-omgeving weer up and running. Daarnaast wordt voor u een proactieve monitoring verzorgd, inclusief uitgebreide rapportages. Voor alles op het gebied van outsourcen heeft u één vast aanspreekpunt. Dat werkt natuurlijk het meest efficiënt.

Modulair opgebouwde oplossingen op het gebied van outsourcing IT

Outsourcing van IT is een belangrijk onderdeel van het moderniseren van uw bedrijf. Het is echter begrijpelijk dat u niet alles in een keer kunt laten veranderen. Dat hoeft ook niet want u kunt onder andere kiezen voor Network Management, Server Management, Werkplekbeheer en Application Management. Daarnaast heeft u bij een specialist van middelgrote omvang ook de garantie op een service op maat en een persoonlijke aanpak. Of u nu de accountmanager of de servicedesk nodig heeft, de vakkundige medewerkers staan altijd voor u klaar. Het outsourcen van IT met een menselijk karakter, dat is waar de IT-dienstverlener voor staat.